Direcția Sanitar Veterinară Ialomița cumpără echipamente de 110.000 euro pentru laboratorul de biologie moleculară

Activitate de laborator. FOTO Louis Reed

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează semnarea a două Contracte de finanțare cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltarea Rurală (PNDR), Submăsura 5.1 ”Sprijin pentru investiții în acțiuni preventive menite să reducă consecințele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse și evenimentelor catastrofale”, program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Banii atrași în județul Ialomița vor contribui la creșterea capacităţii operationale de prevenire a apariţiei epizootiilor şi combaterea acestora, inclusiv prin diminuarea timpului de reacţie din partea autorităţilor.

În data de 15 noiembrie 2019, a fost semnat primul contract de finanțare având ca obiect „Echipamente pentru buna desfășurare a activității de încercare în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, pe termen lung, conform Programelor Naționale de supraveghere și Control a Bolilor Cofinanțate la Animale (Pestă Porcină Africană)”. Valoarea totală eligibilă fără TVA a contractului este de 99.990 euro, din care finanțare europeana 80%, finanțarea națională 20%. Perioada de implementare este de 24 de luni de la semnarea contractului.

A fost demarată procedura de achiziție care se va desfășura prin Licitație deschisă exclusiv on line, cu fază finală licitație electronică, cu dată de deschidere 04.03.2020. Anunțul de participare a fost publicat în SICAP (www.e-licitatie.ro) și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

În data de 18 noiembrie a fost semnat al doilea contract de finanțare având ca obiect “Echipamente necesare realizării analizelor în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară pentru Pestă Porcină Africană”. Valoarea totală eligibilă fără TVA a contractului este de 100.000 euro, din care finantare europeana 80%, finantarea nationala 20%. Perioada de implementare este de 24 de luni de la semnarea contractului.

A fost demarată procedura de achiziție care se va desfășura prin Licitație deschisă exclusiv on line, cu fază finașă licitație electronica, cu data de deschidere 09.03.2020. Anunțul de participare a fost publicat în SICAP (www.e-licitatie.ro) și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*