Descinderi ale polițiștilor ialomițeni la persoane bănuite de abuz în serviciu și delapidare

Descinderi la persoane bănuite de abuz în serviciu și delapidare. FOTO IPJ Ialomița

Polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, au efectuat vineri, 24 iunie, patru percheziții domiciliare, în județul Ialomița, la persoane bănuite de abuz în serviciu, delapidare, uzurparea de calități oficiale, fals în înscrisuri oficiale și înșelăciune, prejudiciul estimat, fiind de aproximativ 500.000 de lei.

Potrivit IPJ Ialomița, în urma perchezițiilor, poliţiştii au descoperit șapte televizoare, trei laptopuri, două telefoane mobile, două seturi – telefon și router internet, 33 de cartele SIM, trei harduri externe, două seturi – microfon si căști, precum și înscrisuri și o ștampilă, aparținând unei instituții publice.

Din verificările efectuate, a reieșit că, în perioada 2014 – 2020, un funcționar public al unei instituții publice din județul Ialomița, în vârstă de 55 de ani, ar fi încheiat contracte cu operatori de telefonie mobilă și ar fi realizat comenzi de echipamente, fără documente justificative. Ulterior, aproximativ 20 la sută dintre acestea le-ar fi folosit în interes propriu, iar 80 la sută le-ar fi înstrăinat, către terțe persoane. Totodată, bărbatul, după pierderea calității de funcționar public, ar fi realizat o achiziție, în numele instituției publice, folosindu-se de ștampila unității.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanei bănuite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*