Container cu deșeuri importat ilegal de o firmă ialomițeană din Belgia, descoperit în Portul Constanța Sud Agigea

Container cu 18 tone de deșeuri, descoperit în Portul Constanța Sud Agigea

Un container ce conținea aproximativ 18 tone de deșeuri, respectiv piese auto uzate, care urmau sa fie importate în România, de către o firmă din Ialomița, fără respectarea prevederilor legale, a fost descoperit în Portul Constanța Sud Agigea, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Potrivit Gărzii de Coastă, în cursul zilei de luni, 07 iunie, în urma unor activități desfășurate de către polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime Constanța, lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontiera Constanța Sud, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța și reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, au descoperit un container, sosit din Belgia, pentru o firmă de pe raza județului Ialomița care efectua activități de import în România.

„În fapt, echipa a constatat faptul că marfa din containerul controlat nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală: piese auto cu grad de uzură de 20 la sută”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța, deoarece mărfurile sunt deșeuri, piesele având un grad de uzură mai mare decât cel permis. Astfel, acestea nu pot fi puse în libera circulație pe teritoriul României și nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viața și sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora.

Container cu 18 tone de deșeuri, descoperit în Portul Constanța Sud Agigea

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale, încălcarea regimului deșeurilor și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale iar bunurile vor fi returnate firmei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*