CJ Ialomița: „Lacul Amara din județul Ialomița nu a secat, turiștii sunt așteptați la tratament și relaxare”

Lacul Amara din județul Ialomița nu a secat, turiștii sunt așteptați la tratament și relaxare. FOTO CJ Ialomița

Reprezentanții Consiliului Județean Ialomița au precizat vineri, 1 iulie, printr-un comunicat de presă, că Lacul Amara din județul Ialomița nu a secat, acesta fiind confundat cu lacul cu același nume din județul Buzău, iar turiștii sunt în continuare așteptați pentru tratamente și la relaxare.

„Situația creată din cauza confuziei de nume aduce prejudicii turismului din stațiunea Amara, județul Ialomița. Turismul balnear din jurul Lacului Amara-Ialomița este afectat de secarea lacului cu același nume din județul Buzău”, au transmis sursele citate.

Având în vedere știrile conform cărora Lacul Amara din județul Buzău a secat, și operatorii turistici din Amara-Ialomița trag un semnal de alarmă vizavi de această confuzie. Printr-o adresă transmisă Consiliului Județean Ialomița, aceștia semnalează faptul că tot mai mulți turiști își anulează rezervările, crezând că este vorba despre Lacul Amara din județul Ialomița.

„Menționăm că Lacul Amara de pe raza județului Ialomița este recomandat pentru tratamentul bolilor reumatice degenerative (spondiloza, artroza, poliartroza), a bolilor reumatice inflamatorii (reumatismul inflamator), bolilor ginecologice (mertosalpingita cronică, insuficiență ovariană, sterilitate secundară), afecțiunilor neurologice periferice, sechelelor post-traumatice, recuperării după operații pe articulații, pe mușchi, pe oase, afecțiunilor dermatologice, afecțiunilor endocrine și bolilor profesionale”, au mai precizat reprezentanții Consiliului Județean Ialomița.

Calitățile curative ale apelor Lacului Amara au fost puse în evidență încă din anul 1887 de doctorul județului Ialomița, Desborn Ștefanovici, care, într-un document din 8 august, solicita oficialităților județene de atunci valorificarea potențialului tămăduitor al acestora.

Astfel, stațiunea Amara continua să atragă anual mii de turiști dornici să-și rezolve probleme de sănătate, așa cum trebuie să se întâmple și în acest sezon.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*