Cinci dosare penale pentru infracțiuni rutiere, întocmite în ultimele 24 de ore de polițiștii ialomițeni

Polițiștii ialomițeni au întocmit, în ultimele 24 de ore, nu mai puțin de cinci dosare penale pentru infracțiuni rutiere.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, la data de 17 noiembrie, polițiștii rutieri din Țăndărei au depistat în flagrant, pe DN 2A, în orașul Țăndărei, un autoturism condus de o femeie în vârstă de 36 de ani, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Aceasta a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile columbiene, fără a deține și un permis de conducere internațional.

În urma interogării bazelor de date auto ale Poliției Române s-a constatat faptul că aceasta nu deține permis de conducere, pe numele femeii fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Secției 7 Rurală Platonești au oprit, pentru control, o autoutilitară ce se deplasa pe raza comunei Mihail Kogălniceanu. La volanul acesteia a fost identificat un bărbat în vârstă de 59 de ani, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că are permisul de conducere suspendat. De asemenea, în urma verificării autoutilitarei, polițiștii au identificat patru plase monofilament, precum și un recipient cu pește viu.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere”, „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”, „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui,”, și „producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanelor neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”.

Și polițiștii din Slobozia au depistat în cursul zilei de ieri, în trafic, un autoturism condus de o femeie de 69 de ani, din orașul Amara, ce figura în bazele de date ale Poliției Române cu permisul de conducere suspendat din anul 2013. Și în acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat”.

De asemenea, seara trecută, în jurul orei 22.00, pe raza orașului Căzănești, polițiștii ialomițeni au oprit, pentru verificări, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 32 de ani.

Întrucât în momentul controlului șoferul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul Drager, ce a indicat o valoare de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a declarat polițiștilor că nu este de acord cu prelevarea mostrelor de sânge, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În noaptea de 17/18 noiembrie, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției Nr. 4 Rurală Coșereni, în timp ce efectuau un filtru rutier pe DN 2, pe raza comunei Sinești, au oprit control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Roșiori. În cadrul verificărilor efectuate conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul Drager, ce a indicat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Urziceni, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*