CFR SA a lansat licitația pentru modernizarea infrastructurii feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița

Gara din Fetești. FOTO Mihai Voiculescu
Gara din Fetești. FOTO Mihai Voiculescu

Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat licitația deschisă, în valoare totală de 317.369.456,27 de lei, pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii și suprastructurii feroviare din stațiile Fetești și Ciulnița.

Programul de modernizare din stațiile Fetești și Ciulnița cuprinde lucrări complexe de infrastructură și suprastructură feroviară – terasamente, linii, construcții civile și de arhitectură, lucrări de instalații, energoalimentare și de telecomunicații.

Obiectivele specifice ale programului sunt următoarele:

  • îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea vitezei de circulație între 120 km/h și 160 km/h pe liniile directe din stații;
  • mărirea capacității de tranzit;
  • modernizarea sistemului de electrificare (25 kV) și a echipamentului de telecomunicații din cele două stații;
  • asigurarea interoperabilității prin implementarea STI, în special în ceea ce privește sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din stații (min. 750 m);
  • modernizarea stațiilor Fetești și Ciulnița, prin îmbunătățirea condițiilor pentru utilizatorii transportului feroviar – construcția unei pasarele în stația Fetești, pasaje pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare, facilități pentru persoanele cu dizabilități etc.;
  • modernizarea clădirilor (CED);
  • centralizare electronică în stații și introducerea sistemului de siguranță ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R).

Valoarea estimată a contractului este de 317.369.456,27 de lei fără TVA, iar sursa de finanțare va fi asigurată din Fonduri de Coeziune și de la Bugetul de Stat. Durata contractului este de 24 de luni, dintre care 4 luni pentru proiectare, inclusiv verificarea documentației tehnice și 20 de luni pentru execuția lucrărilor.

Anunțul de participare la licitația deschisă și documentațiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 13.09.2021.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*