Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență ajung în municipiul Slobozia

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență ajung în municipiul Fetești. FOTO: IGSU

Caravana SMURD „Fii pregătit!” și Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență vor fi prezente în Slobozia, în perioada 08-10 noiembrie, pe strada Lacului, în incinta Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, în cele trei zile, în intervalul orar 10.00 – 18.00, participanții la eveniment vor putea lua parte la cursuri menite să asigure instruirea cât mai eficientă în vederea acordării primului ajutor medical. Tehnicile și manevrele de prim ajutor vor fi prezentate de către paramedicii și voluntarii SMURD din cadrul ISU Ialomița. De asemenea, Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situații de urgență, folosind scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaștere a pericolelor și efecte multimedia.

„Fiecare cetățean are nevoie de o minimă pregătire pentru a putea să reacționeze corespunzător în cazul apariției unor situații neprevăzute. Fiind instruit va ști întotdeauna cum să se protejeze pe sine, să-și apere familia, semenii, iar în situațiile limită va ști să facă diferența dintre viață și moarte. Obiectivul acestor sesiuni de instruire este de a cultiva în rândul cetățenilor comportamente preventive, scopul fiind acela de a reduce numărul de accidente care au loc în locuințe, fapt pentru care vă așteptăm în număr cât mai mare”, au transmis reprezentanții ISU Ialomița.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0758.233.743.

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru Răspuns în Situații de Urgență sunt proiecte ale Departamentului pentru Situații de Urgență și sunt puse la dispoziția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în vederea pregătirii populației.

Caravana SMURD este un proiect lansat în 2016 și este susținut de Fundația pentru SMURD.

Ambele proiecte sunt concepute astfel încât să poată asigura o învățare experențială prin deplasarea acestora în diverse locuri din țară, asigurând astfel accesibilitatea întregii populații la acest tip de învățare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*