Bombă de aviație, de 50 de kilograme, descoperită pe raza localității ialomițene Cosâmbești

Bombă de aviație, descoperită pe raza localității Cosâmbești. FOTO ISU Ialomița

O bombă de aviație, ce datează cel mai probabil din timpul celui de-al doilea război mondial, a fost descoperită, duminică, pe malul râului Ialomița, de un localnic din Cosâmbești.

La fața locului au fost chemați pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, care au ridicat bomba pentru a fi distrusă.

„În jurul orei 13.10, pompierii ialomițeni au fost solicitați, prin numărul de urgență 112, să intervină pe raza localității Cosâmbești pentru efectuarea operațiunilor de asanare a terenului. Specialiștii pirotehniști ai inspectoratului au intervenit cu promptitudine, cu o autospecială pirotehnică, iar la fața locului au identificat o bombă de aviație de 50 de kg. Bomba a fost ridicată și transportată în vederea distrugeri în condiții de siguranţă”, au precizat reprezentanții ISU Ialomița.

Aceștia avertizează că persoanele care găsesc elemente de muniție neexplodate au obligația de a apela numărul unic 112, pentru a anunța acest fapt. Efectuarea acestui anunț nu implică cu nimic cetățeanul, însă neinformarea autorităților se sancționează potrivit legislaţiei în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*