Bărbat reținut de polițiștii ialomițeni, după ce a comis o înșelăciune de peste 41.000 de lei

Mai mulți bani. FOTO arhivă
Mai mulți bani. FOTO arhivă

Un bărbat de 34 de ani a fost reținut în data de 6 ianuarie de polițiștii ialomițeni, pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și de fals în înscriuri sub semnătură privată. Acesta este bănuit că ar fi înșelat un bărbat cu peste 41.600 de lei.

În perioada iulie – decembrie 2019, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 34 de ani din județul Constanța.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că, în cursul lunii iunie 2018, persoana bănuită, în calitate de reprezentant al unei societăți din Constanța, s-ar fi folosit de datele și contul bancar ale unui agent economic din municipiul Brașov. Astfel, ar fi emis în fals o factură pro formă în valoare de 41.650 de lei, reprezentând contravaloarea unor materiale de construcții.

Factura în cauză ar fi fost prezentată ca fiind reală părții vătămate, care a depus banii în contul bancar înscris pe aceasta, bărbatul fiind bănuit că și-a însușit astfel întreaga sumă de bani. În urma activităților de cercetare penală efectuate, s-a dispus reținerea pe bază de ordonanță a bărbatului de 34 de ani, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*