Bărbat în vârstă de 61 de ani, reținut de polițiștii din Ialomița pentru cămătărie și șantaj

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au reținut un bărbat în vârstă de 61 de ani, din localitatea Movilița, sub suspiciunea de comitere a infracțiunilor de camătă și șantaj. Individul a fost plasat în custodia autorităților pentru o perioadă de 24 de ore, fiind închis în arestul Inspectoratului de Poliție.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul în cauză ar fi furnizat împrumuturi cu dobândă excesivă mai multor persoane, practicând astfel cămătăria. De asemenea, se presupune că acesta ar fi recurs la acte de violență asupra unuia dintre debitorii săi, în scopul de a obține în mod nedrept dobânda cuvenită.

Pentru a aduna probe și a clarifica toate aspectele cazului, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare în comuna Movilița. Ca urmare a acestor acțiuni, au fost confiscate mai multe bunuri care vor fi supuse investigațiilor ulterioare.

La data de 13 iunie, în urma evaluării probatoriului adunat, s-a dispus reținerea bărbatului de 61 de ani pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost transferat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, în conformitate cu decizia autorităților competente.

Investigațiile continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, cu privire la presupusele infracțiuni de camătă și șantaj comise de bărbatul în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*