Bărbat din localitatea Scânteia, depistat de polițiști după ce a comis mai multe infracțiuni la regimul rutier

Mașină de poliție. FOTO ILnews.ro

Un bărbat din localitatea Scânteia a fost depistat de polițiștii ialomițeni că a comis mai multe infracțiuni la regimul rutier.

La data de 26 mai a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Grivița au oprit, în cadrul unui filtru rutier pe raza localității Scânteia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 61 de ani.

Urmare a solicitării documentelor personale și ale autovehiculului, șoferul a menționat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt constatat ulterior în bazele de date.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul este radiat din circulație din anul 2019, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparțin altui autoturism.

În timpul verificărilor, conducătorul auto emana halena alcoolică, fiind testat cu aparatul Drager ce a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere valoare indicată de aparatul alcoolscop, bărbatului i s-a solicitat să meargă la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru recoltare de probe biologice, însă acesta a refuzat prelevarea mostrelor.

În cauză s-a întocmit dosar penal  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere„, ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice„,”conducerea și punerea în circulație a unui autoturism neînmatriculat„ și ”punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*