Armă cu aer comprimat, găsită în urma unor percheziții în Țăndărei

Armă găsită în urma unor percheziții. FOTO Poliția Română

O armă cu aer comprimat și 67 de articole pirotehnice deținute fără drept au fost descoperite de polițiștii ialomițeni, în urma unei percheziții domiciliare pe raza orașului Țăndărei. De asemenea, polițiștii au0 constatat că locuința persoanei vizate, precum și alte 2 imobile vecine, erau  racordate ilegal la rețeaua de energie electrică.

La data de 22 decembrie, polițiștii din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale au desfășurat o acțiune de amploare pe raza orașului Țăndărei, în vederea prevenirii faptelor cu violență și asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Polițiștii au efectuat și o percheziție domiciliară, ce a vizat documentarea activității infracționale a unui bărbat de 46 de ani, din orașul Țăndărei, bănuit de săvârșirea infracțiunii de „efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”.

Cu ocazia activităţilor desfășurate au fost descoperite 67 de articole pirotehnice şi o armă prevăzută cu închizător și o lunetă, bunuri deţinute de persoana în cauză fără a fi autorizată în acest sens.

Totodată, s-a constatat că bărbatul folosește o instalaţie clandestină pentru a sustrage energie electrică din reţeaua stradală.

De asemenea, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la alte două locații, racordate ilegal la rețeau stradală, folosindu-se de instalaţii clandestine.

În cauză s-au întocmit 3 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,furt” și ,,folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea”, şi se continuă cercetările într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*