Aproximativ 34.000 de preșcolari și de elevi au început noul an de învățământ în județul Ialomița

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. FOTO IȘJ Ialomița

Luni, 13 septembrie 2021, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar, pentru aproximativ 34.000 de preșcolari și de elevi din unitățile de învățământ din județul Ialomița, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, toate cele 94 de unități de învățământ de stat cu personalitate juridică din județ și-au deschis porțile, în prezența părinților, a reprezentanților partenerilor noștri educaționali, pentru a-i întâmpina pe preșcolari și pe elevi în condiții optime pentru desfășurarea activităților specifice, având drept obiectiv asigurarea unui proces educațional de calitate. În acest sens, toți factorii implicați în educație au depus eforturi susținute, pentru a oferi elevilor, în școală, un spațiu sigur, prietenos și atractiv, în care aceștia să-și manifeste opțiunile și să-și dezvolte capacitatea de a le pune în practică.

Cu privire la structura anului școlar 2021 – 2022, prevăzută în Ordinul ministrului educației nr. 3.243/5.02.2021, semestrul I are 14 săptămâni de cursuri, iar semestrul al II-lea 20 de săptămâni de cursuri.

Prin excepție de la prevederile anterior menționate, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*