Aproximativ 1700 de misiuni de ordine publică executate de jandarmii ialomițeni în trimestrul trei al anului 2023

FOTO Jandarmeria Ialomița

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au executat, în trimestrul III al anului, 1717 misiuni de ordine publică, dintre care, 107 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări sportive, religioase și cultural artistice, 379 misiuni de intervenție, iar 1231 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de normalitate civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 379 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace. De asemenea, au participat la 693 de acțiuni în cooperare/colaborare cu alte instituții și au fost puse în aplicare un număr de 17 mandate de aducere a unor persoane.

În urma misiunilor executate, au fost aplicate 906 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 182.550 lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În trimestrul III al anului 2023 au fost constatate 95 de infracțiuni: 35 în mod independent (exemple: „loviri sau alte violențe”, „furt”, „distrugere”, etc.)., iar 60 în cooperare cu poliția.

Totodată, au fost desfășurate 75 de activități preventiv-informative, la care au participat aproximativ 36.000 de persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*