Aproximativ 100 de jandarmi vor asigura ordinea publică la ceremoniile ocazionate de sărbătoarea „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”

Jandarmii ialomițeni vor asigura ordinea publică la evenimentele ce vor avea loc în județ. FOTO: IJJ Ialomița

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și Grupării de Jandarmi Mobile Constanța vor fi angrenate, în perioada 03 – 09 noiembrie, în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine și siguranță publică pe timpul manifestărilor religioase ocazionate de sărbătoarea „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, în municipiul Slobozia.

Întrucât activitățile debutează joi, 03 noiembrie, cu desfășurarea unei procesiuni religioase stradale, la care se estimează că va participa un număr mare de persoane, măsurile adoptate de jandarmi vizează protecția participanților la pe timpul deplasării, precum și pe traseele de afluire/ defluire către Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, prevenirea faptelor de natură infracțională și contravențională și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică. Pentru a veni în sprijinul celor prezenți la acest eveniment religios, Jandarmeria Ialomița va institui dispozitive de ordine publică, astfel încât să fie evitate aglomerările de persoane sau alte incidente.

În vederea prevenirii apariției unor situații conflictuale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, Jandarmeria Ialomița le recomandă cetățenilor: să adopte un comportament civilizat față de ceilalți participanți, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să evite consumul de băuturi alcoolice în zona lăcașurilor de cult, să supravegheze permanent bagajele și bunurile personale, iar dacă sunt martorii unor fapte antisociale să solicite sprijinul jandarmilor aflați în dispozitiv sau la numărul unic de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*