Aproape o tonă de pește braconat, descoperită de polițiștii ialomițeni la o acțiune de prindere în flagrant

Aproape o tonă de pește braconat, descoperită de polițiștii la o acțiune de prindere în flagrant. FOTO: IPJ Ialomița

Aproximativ 875 de kilograme de pește, din speciile crap și fitofag, precum și un autoturism, o barcă pneumatică și plase monofilament au fost confiscate de polițiștii ialomițeni noaptea trecută, în localitatea Sfântul Gheorghe.

Potrivit IPJ Ialomița, în cursul zilei de joi, 26 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției 6 Rurală Ion Roată au depistat în flagrant delict, în apropierea unei bălți private din comuna Sfântul Gheorghe, patru bărbați din municipiul Slobozia, în timp ce încărcau într-un autoturism pește precum și uneltele de pescuit folosite la braconaj. În urma verificării autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că în interiorul acestuia se afla cantitatea de 875 de kilograme de pește, din speciile crap și fitofag, precum și o barcă pneumatică și unelte de pescuit.

Cantitatea de pește a fost confiscată, fiind restituită administratorului bălții. De asemenea, barca pneumatică, uneltele de pescuit și autoturismul în cauză au ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit” și „producerea, importul deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepția setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*