Aproape 700 de inspecții au fost efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Ialomița, în 2023

Acțiune a Gărzii de Mediu. FOTO Garda de Mediu Ialomița

În anul 2023, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Ialomița, potrivit obiectului de activitate al instituției, au efectuat un număr de 683 inspecții. O pondere importantă în activitatea de control desfășurată în anul 2023 o deține activitatea de soluționare a sesizărilor/ reclamațiilor care vizau aspecte privind discomfortul olfactiv, depozitări necontrolate de deșeuri, poluări, desfășurarea de activități autorizabile din punct de vedere al protecției mediului fără deținerea actelor de reglementare, ș.a. Pentru soluționarea acestora, din cele 189 sesizări/ reclamații, comisarii au efectuat 156 verificări pentru care au transmis răspunsuri în termen, iar celelalte 33 sesizări/ reclamații au fost redirecționate către instituții cu competențe în verificarea și soluționarea aspectelor semnalate.

S-au desfășurat acțiuni de inspecție în comun cu alte instituții, respectiv cu Instituția Prefectului Județul Ialomița, ISU Ialomița, SGA Ialomița, OJFIR Ialomița, DSP Ialomița, DSVSA Ialomița, OJPC Ialomița.

Urmare acțiunilor de inspecție desfășurate în anul 2023 au fost constatate 67 contravenții pentru care s-au aplicat 11 avertismente și 56 amenzi în valoare totală de 2.170.500 lei.

Pentru anul 2024 sunt planificate controale privind respectarea condițiilor din actele de reglementare, colectarea deșeurilor, comerțul cu ridicata al produselor chimice, folosirea pesticidelor și a îngrășămintelor chimice de către titularii de activitate din domeniul agriculturii, controale SEVESO.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*