Aproape 50 de misiuni au fost desfășurate de pompierii ialomițeni în ultimele 72 de ore

Intervenție a pompierilor din Ialomița. FOTO ISU Ialomița

Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, acordarea de prim ajutor, înlăturarea efectelor negative generate de vreme și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele  48 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (17- 19.11.2023).

La nivel județean, 36 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

În data de 18 noiembrie, în jurul orei 12:30, două echipaje de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu, produs la o casă nelocuită, în municipiul Urziceni. Au ars aproximativ 4 metri pătrați de deșeuri menajere și mase plastice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Tot în data de 18 noiembrie, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Urziceni, în care au fost implicate două autoturisme și 5 persoane(3 adulți și doi minori). În sprijinul salvatorilor a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, o singură victimă, un minor a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni.

Pompierii au mai asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Un alt incendiu, la o locuință proprietate personală, a avut loc în municipiul Fetești, în data de 18 noiembrie 2023, în jurul orei 18.00. Un echipaj de la Stația de pompieri Fetești a intervenit pentru stingerea incendiului, produs la coșul de fum al locuinței. A ars funinginea din coșul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic.

Din cauza numărului mare de incendii care se manifestă în perioada sezonului rece la locuinţe şi gospodării, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al judeţului Ialomița recomandă cetăţenilor adoptarea următoarelor măsuri preventive la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

  • verificarea, curăţarea şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
  • coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale  pereţilor, planşeelor  şi acoperişurilor;
  • în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
  • în poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.

Un echipaj de salvatori de la Stația de pompieri Țăndărei, a intervenit pentru salvarea unei cabaline, căzută într-o fosă septică, cu adâncimea de aproximativ 3 metri. Cu mijloacele din dotare au reușit extragerea cabalinei și predarea, în condiții de siguranță, proprietarului.

Pompierii ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe timpul desfășurării unui eveniment sportiv, desfășurat în comuna Gheorghe Doja.

În perioada de referință, patru echipaje de la Detașamentul de pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică și un echipaj SMURD, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, produs la acoperișul primăriei din localitatea Sfântu Gheorghe. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului. Din fericire nu au fost victime surprinse, iar incendiu a fost limitat și lichidat în limitele găsite. În sprijinul salvatorilor a intervenit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității.

A ars acoperișul, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

De asemenea, în intervalul menționat, pompierii ialomițeni au executat 6 misiuni pentru înlăturarea efectelor negative produse de fenomenele meteo periculoase, după cum urmează:

5 intervenții pentru degajarea unor copaci, în Fetești, Slobozia, pe DN2C (la ieșire din Slobozia spre Amara) și DJ306(între Andrășești și Gheorghe Doja).

1 intervenție pentru degajarea unui coș de fum deteriorat, care punea în pericol siguranța pietonilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*