Anunț de achiziție pentru lucrări de reparație și ridicare restricții de viteză la trecerea la nivel stația Lehliu

Trecerea la nivel de la stația Lehliu urmează să fie reparată și reabilitată. FOTO: CFR SA

Pe platforma SEAP a fost publicat anunțul privind achiziția serviciilor de „Lucrări de reparație pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe linii curente și directe – trecere la nivel stația Lehliu, km 69+518″. Această achiziție are ca scop remedierea problemelor existente în zona trecerii la nivel de la stația Lehliu, situată pe linia de cale ferată 800 București – Constanța.

Trecerea la nivel a fost reabilitată în anul 2010, iar de atunci s-au efectuat doar lucrări de întreținere curentă. Cu toate acestea, stagnarea apei în zonă a dus la deformări ale căii ferate și a necesitat restricționarea vitezei de circulație feroviară la 100 km/h. De asemenea, traficul rutier intens și tonajul ridicat au cauzat deteriorarea sistemului rutier și apariția denivelărilor în profilul în lung al căii ferate.

Prin această achiziție, se urmărește realizarea unui sistem de drenare și evacuare a apelor pluviale, înlocuirea dalelor elastice existente cu dale elastice noi, remedierea denivelărilor căii ferate și eliminarea restricției de viteză de 100 km/h. După finalizarea lucrărilor, circulația trenurilor va putea fi reluată cu viteza proiectată de 160 km/h.

Durata contractului începe de la semnarea acestuia și se încheie la recepția finală a lucrărilor, după expirarea perioadei de garanție. Execuția lucrărilor este estimată la 60 de zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere, dar nu mai târziu de 1 decembrie 2023.

Valoarea estimată a achiziției este de 906.795,77 lei fără TVA, respectiv 1.079.086,96 lei cu TVA. Bugetul de stat asigură finanțarea acestor lucrări, în cadrul titlului bugetar „Reparații curente la infrastructura feroviară publică”.

Aceste lucrări fac parte din Planul Anual de Achiziții al Sucursalei Regionale CF Constanța pentru anul 2023.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*