Angajații Prefecturii Ialomița a intrat în grevă generală

Angajații Prefecturii Ialomița a intrat în grevă generală. FOTO: Prefectura Ialomița

Funcționarii publici şi personalul contractual din instituțiile prefectului din țară, inclusiv angajații Instituției Prefectului – județul Ialomița au declarat grevă generală în data de 10 aprilie. La această acțiune participă, la nivel național, 1.800 salariați, prin încetarea colectivă şi voluntară a lucrului la sediul Instituției Prefectului.

Pe durata grevei, activitatea din cadrul Instituției Prefectului – Județul Ialomița va fi suspendată, cu excepția activităților desfășurate de către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Principala cauză a declanșării grevei este, conform sindicatelor din domeniu, slaba salarizare a angajaților din Prefecturi. Aceştia susțin că, în prezent, un angajat al Instituției Prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul județean, primării şi servicii publice deconcentrate.

Potrivit Sindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, Instituția Prefectului, definită prin Constituția României ca fiind „reprezentantul Guvernului pe plan local”, a ajuns în ultimii trei ani, din cauza neaplicării legilor salarizării, în situația bizară de a fi cea mai prost salarizată instituție din administrația publică.

„În acest context, am ajuns Cenușăreasa administrației publice și solicităm să fim reașezați în locul, rolul și importanța ce ni se cuvin, principala noastră revendicare fiind modificarea imediată a Ordonanței de Urgență nr.57/2019, privind Codul Administrativ și modificarea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, au transmis reprezentanții sindicaliștilor

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*