Amenzile date în Ialomița pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă depășesc 50.000 de lei

Măsuri suplimentare propuse de CNSU pentru interdicțiile introduse de luni, 25 octombrie

Forțele de ordine din Ialomița au continuat activitățile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Activitățile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, dar și mijloacele de transport în comun, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Potrivit IPJ Ialomița, în cadrul acțiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele față de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și portul măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise/deschise.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost verificate 34 de societăți comerciale, peste 30 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 1700 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 193 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54.100 de lei. Dintre acestea, 172 de sancțiuni, în valoare de 39.100 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală, iar 21 de sancțiuni, în valoare de 15.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*