Amenzi în valoare totală de 12.500 de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni în contextul stării de alertă

Polițiștii au continuat acțiunile de verificare a respectării normelor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2

Forțele de ordine au continuat, în ultimele 24 de ore, acțiunile pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, polițiștii ialomițeni au continuat să acționeze, în sistem integrat, alături de celelalte structuri, în vederea verificării respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2. Astfel, duminică, 25 octombrie, au fost efectuate verificări la 80 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate de pe raza județului Ialomița. De asemenea, în cadrul activităților desfășurate, efectivele angrenate au verificat și piețele, centrele comerciale și zonele unde se formează aglomerări de persoane, fiind legitimate peste 800 de persoane și controlate în cadrul filtrelor rutiere 31 de mijloace de transport persoane.

Au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.500 de lei în contextul stării de alertă, dintre care 41 de amenzi au fost date pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform prevederilor Legii nr. 55/202.

În cadrul acestor acțiuni, polițiștii din Slobozia, în urma verificării persoanelor aflate în izolare, nu au găsit la adresele declarate trei persoane de 20, 30 și 45 de ani, care figurează în listele Direcției de Sănătate Publică Ialomița, în izolare la domiciliu.

„Față de acestea a fost luată măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu, prevăzute de Legea 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, au precizat reprezentanți ai IPJ Ialomița.

Acțiunile pe raza județului Ialomița, sunt desfășurate permanent pentru verificarea și sancționarea celor care nu respectă normele legale în vigoare impuse în contextul actual.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*