Amenzi în valoare de 12.000 de lei, aplicate de DSVSA Ialomița în urma unor controale la legume și fructe în unități tip supermarket

Acțiuni de control ale inspectorilor sanitar-veterinari ialomițeni în perioada sărbătorilor pascale. FOTO Pixabay

Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomița anunță că în ultima perioadă analizele de laborator au identificat tot mai multe loturi de fructe și legume contaminate cu reziduuri de pesticide, toate aceste produse având originea în câteva țări din afara spațiului comunitar.

Pentru a verifica modul în care operatorii economici înțeleg să asigure informarea corectă a consumatorilor cu privire la țara de origine pentru legume și fructe, DSVSA Ialomița a efectuat, în perioada 05 – 06 ianuarie, activități specifice de verificare a raioanelor cu autoservire din unitățile tip supermarket.

În cadrul acțiunii au fost verificate 14 unități, ocazie cu care au fost constatate mai multe aspecte ce contravin legislației comunitare care reglementează modul în care se face informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, fiind identificate produse pentru care eticheta de la raft indica o țară de origine, inclusiv România, însă din verificarea documentelor ce au însoțit marfa s-a constatat că statul de proveniență era altul.

Având în vedere cele menționate anterior au fost dispuse măsuri urgente de rectificare a erorilor și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*