Amenzi de peste 45.000 de lei, aplicate de inspectorii sanitar-veterinari în magazinele alimentare și piețele ialomițene

Acțiuni de control ale inspectorilor sanitar-veterinari ialomițeni în perioada sărbătorilor pascale. FOTO Pixabay

În prima etapă a controalelor tematice desfășurate de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au realizat 61 de controale, în urma cărora au fost aplicate nouă de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 45.600 de lei, un avertisment și a fost emisă o ordonanță de încetare a activității.

Totodată, potrivit DSVSA Ialomița, într-un supermarket de pe raza municipiului Slobozia au fost reținute 14,87 kg carne proaspătă de miel – respectiv cinci sferturi de miel ambalate, pentru care existau indicii referitoare la  contaminarea carcasei, ca urmare a nerespectării condițiilor de igiena în timpul sacrificării.

Principalele neconformităţi identificate și sancționate au fost:

  • etichetarea necorespunzătoare a produselor de patiserie;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • nerespectarea bunelor practici de igienă și producție în unitățile de alimentație publică;
  • neîntreținerea spațiilor și echipamentelor în condiții care să nu reprezinte un pericol pentru siguranța produselor alimentare;
  • utilizarea spațiilor în alte scopuri decât cele în care au fost evaluate și aprobate.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor continuă supravegherea operatorilor din domeniul alimentar și în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică  şi prin asigurarea serviciului de permanenţă de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul instituției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*