Amenzi de aproape 40.000 de lei după ce polițiștii ialomițeni au descoperit două transporturi ilegale de lemne

Transporturi ilegale de lemne interceptate de polițiștii din Urziceni. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni au confiscat, miercuri, nouă metri cubi de material lemnos în urma unei sesizări privind un posibil transport ilegal de lemne. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni în valoare de  39.000 de lei.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii din Urziceni au fost sesizați, miercuri, prin apel la 112, cu privire faptul că pe DN 2, între municipiul Urziceni și localitatea Ciocârlia se deplasează două camioane supraîncărcate cu lemne. Cele două ansambluri auto au fost interceptate și oprite la ieșire din municipiul Urziceni spre Buzău de un echipaj de poliție, fiind solicitat și sprijinul reprezentanților ISCTR, RAR Ialomița și Ocolului Silvic Urziceni, pentru a se stabili legalitatea transportului materialului lemnos.

„În urma verificărilor efectuate, în ambele cazuri s-a constatat faptul că există neconcordanțe între stocul faptic și cel scriptic, cei doi șoferi de 24 și 44 de ani din județul Covasna fiind sancționați conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a cantității de aproximativ nouă metri cubi de lemn de foc din specia fag”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

De asemenea, au fost constatate nereguli privind nerespectarea perioadelor de conducere, pauzelor și timpilor de odihnă ale conducătorilor auto, aceștia fiind sancționați și pentru refuzul de a supune vehiculele verificării prin cântărire.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 39.000 de lei, în ambele cazuri fiind reținute plăcuțele cu numere de înmatriculare și imobilizarea ansamblurilor de vehicule.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*