Amenzi de aproape 30.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 în județul Ialomița

Măsuri privind prevenirea răspândirii SARS-CoV-2. FOTO IGPR

Activitățile de monitorizare și control privind respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, legate de prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au continuat la nivelul județului Ialomița, în ultimele 24 de ore fiind aplicate sancțiuni în sumă totală de aproape 30.000 de lei. La acestea au luat parte, în sistem integrat, un total de 96 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protecția Consumatorului.

Au fost vizate zonele care se aglomerează în mod deosebit în perioada sfârșitului de săptămână precum piețele agroalimentare, terasele, zonele de promenadă, parcuri dar și mijloacele de transport în comun local, județean și interjudețean.

„Deși o parte semnificativă a populației a respectat recomandările de distanțare socială și de protecție individuală, s-au constat și abateri în urma cărora s-au aplicat un număr de 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 29.200 de lei”, au precizat polițiștii ialomițeni.

În cadrul activităților, în ultimele 24 de ore au fost verificate 78 de societăți comerciale.

„Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, au mai transmis sursele citate.

Demersuri asemănătoare se vor desfășura și în perioada următoare, cu scopul protejării populației și a reducerii numărului de îmbolnăviri datorate noului coronavirus.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*