AJFP Ialomița anunță că marți, 4 mai, este termen pentru depunerea situațiilor financiare pe anul 2020 pentru anumite categorii de contribuabili

Sigla ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii, că până la data de 4 mai, trebuie depuse situațiile financiare pe anul 2020 ale următoarelor entități:

  • instituții publice;
  • asociații și celelalte persoane juridice cu și fără scop patrimonial;
  • subunitățile fără personalitate juridică, cu sediul în străinătate, care aparțin persoanelor prevăzute la art.1 alin.1-3 din Legea 82/1991, cu sediul în România, precum și subunitățile fără personalitate juridică din România care aparțin unor persoane juridice cu sediul în străinătate.

Potrivit AJFP Ialomița, formatul electronic al situațiilor financiare anuale și al situațiilor financiare anuale simplificate se pot obține prin folosirea programului de asistență elaborat de Ministerul Finanțelor Publice, accesând următorul link: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/1002_5_2020.html

Entitățile depun la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor raportările contabile anuale la 31 decembrie 2020, în format hârtie și în format electronic sau numai în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, având atașată o semnătura electronică extinsă.

Formatul electronic al raportărilor contabile anuale la 31 decembrie 2020, generat prin programele de asistență, constă într-un fișier PDF având atașat un fișier xml (care conține formularele cod 10, cod 20, cod 30 si cod 40).

Nedepunerea situațiilor financiare în termenul legal la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 1 și 15 zile lucrătoare, cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei, dacă perioada de întârziere este cuprinsă între 16 și 30 de zile lucrătoare, și cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei, dacă perioada de întârziere depășește 30 de zile lucrătoare.

Baza legală: Legea 82/1991 Legea contabilității cu modificările și completările ulterioare, Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 58/2021 privind principalele aspecte legate de întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale și a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor, precum și pentru reglementarea unor aspecte contabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*