AJFP Ialomița a prezentat situația inspecțiilor fiscale și a sumelor stabilite suplimentar în luna noiembrie

FOTO Pixabay

Activitatea de Inspecție Fiscală din cadrul AJFP Ialomița a efectuat, în luna noiembrie, controale la contribuabili persoane fizice și juridice.

Potrivit AJFP Ialomița, în urma acestor verificări s-au înregistrat următoarele rezultate:

  • 27 inspecții fiscale efectuate (finalizate) – din care: 18 la contribuabili persoane juridice și nouă la contribuabili persoane fizice;
  • opt controale (controale inopinate) la contribuabili persoane juridice;
  • 17 verificări documentare efectuate din care: 12 la contribuabili persoane juridice și cinci la contribuabili persoane fizice;
  • 673,94 mii de lei obligații suplimentare stabilite în urma inspecțiilor fiscale – din care: 626,25 mii de lei la contribuabili persoane juridice și 47,69 mii de lei la contribuabili persoane fizice;
  • 154,6 mii de lei obligații suplimentare stabilite în urma verificărilor documentare – din care: 142,45 mii de lei la contribuabili persoane juridice și 12,15 mii de lei la contribuabili persoane fizice.

Din punct de vedere al ponderii impozitelor în totalul obligațiilor suplimentare stabilite, sumele din TVA dețin o pondere de 89,36 la sută, iar alte impozite și taxe dețin o pondere de 10,64 la sută (impozitul pe venit din alte surse, impozit venit din dividende, impozit profit).

Principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală în luna noiembrie:

  • controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili;
  • inspecții fiscale din proprie inițiativă efectuate la contribuabili persoane juridice și persoane fizice, care prezintă risc fiscal ridicat; pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili;
  • verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente;
  • inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat.
  • verificări documentare efectuate la contribuabili persoane juridice și persoane fizice pentru stabilirea corecta a situației fiscale a contribuabilului conform OPANAF nr.3632/2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*