AJFP Ialomița: 30 noiembrie, termen limită pentru conectarea caselor de marcat la ANAF

Sigla ANAF

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește operatorilor economici utilizatori de aparate de marcat electronice fiscale încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii că au mai rămas trei săptămâni până la termenul limită de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF conform prevederilor stabilite prin OpANAF nr. 435/2021.

„Precizăm că, în situația în care utilizați aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice, aveți obligația completării declarației pe propria răspundere prevăzută în Anexa 2 la ordin, care se transmite organului fiscal exclusiv online prin completarea formularului F4110, până la data de 30 noiembrie”, au transmis reprezentanții AJFP Ialomița.

Declarația (F4110) se completează cu ajutorul programului de asistență pus la dispoziție pe site-ul ANAF în secțiunea Servicii online – Descărcare Declarații și se depune în format PDF, cu fișier XML atașat, semnat electronic, prin mijloace de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale, în vederea transmiterii de date fiscale, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 lei și 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 10, lit. f), coroborate cu prevederile art. 11, al lit. j) din OUG nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificările și completările ulterioare.

Detalii suplimentare pot fi obținute prin consultarea „Ghidului cu privire la conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibil pe site-ul ANAF la următorul link:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/GHID_CONECTARE_AMEF_31032021.pdf, prin Formularul Unic de contact, telefonic, apelând Call Center-ul de asistență al ANAF sau la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul unităţilor fiscale teritoriale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*