Adolescent de 15 ani prins la volan, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor ialomițeni pe raza localităților Urziceni și Bărbulești

Acțiune cu efective mărite pe raza localităților Urziceni și Bărbulești. FOTO: IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni au desfășurat miercuri, 24 mai, o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, pe raza localităților Urziceni și Bărbulești, pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență, asigurarea și întărirea climatului de ordine și siguranță publică și disciplină rutieră, respectarea prevederilor legale privind legalitatea șederii în țară a cetățenilor străini imigranți, verificarea stării tehnice a autovehiculelor și combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit IPJ Ialomița, la acțiune au participat 61 de polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, rutieră, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului pentru Protecția Animalelor precum și jandarmi ialomițeni și reprezentanți ai DSVSA Ialomița și RAR Ialomița.

Timp de trei ore, polițiștii au instituit 38 de filtre rutiere, au legitimat 598 de persoane și au oprit, pentru control, 458 de autovehicule ce transportau material lemnos, mărfuri, precum și autovehicule de transport persoane. În urma verificărilor au fost aplicate 173 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 71.280 de lei, dintre care 152 pentru încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice și au fost reținute cinci permise de conducere și retrase 10 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant delict două infracțiuni la regimul rutier și a fost confiscat material lemnos în valoare de 2.345 de lei.

Exemple:

Pe raza comunei Bărbulești a fost depistat un minor de 15 ani în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat de mama sa, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală.

Totodată, în cadrul unui filtru rutier instituit pe raza municipiului Urziceni a fost oprită, pentru control, o autoutilitară încărcată cu 1,7 m3 de cherestea, pentru care conducătorul auto nu deținea documente de proveniență. Șoferul a fost sancționat pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și dispusă confiscarea cherestelei, în valoare de 2.345 de lei.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța comunității continuă și în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*