Adăposturile canine din județul Ialomița, verificate de polițiști

Adăposturile canine din județul Ialomița, verificate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au acționat în ultimele zile pe raza municipiilor Slobozia și Fetești, precum și orașelor Amara și Țăndărei, pentru verificarea modului de respectare a legislației privind adăposturile canine.

Potrivit IPJ Ialomița, scopul activităților a fost de verificare a modului în care funcționează aceste adăposturi, condițiile în care sunt cazați câinii fără stăpân, precum și condițiile în care se efectuează transportul, hrănirea, deparazitarea și vaccinarea animalelor.

Polițiștii au verificat și modul în care personalul angajat își respectă atribuțiile conform fișei postului, programul de lucru, precum și modul în care populația este informată de existența adăpostului, programul de vizitare și posibilitatea de adopție sau revendicare. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au discutat cu personalul și reprezentanții adăposturilor canine, și au făcut recomandări cu privire la respectarea legislației în vigoare.

Controalele cu această tematică se vor desfășoară pe tot parcursul anului, pentru prevenirea actelor de violență sau abandon în care sunt implicate animale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*