Activități preventive desfășurate de polițiști în școli din Ialomița

Activități preventive în școli. FOTO IPJ Ialomița

În cursul zilei de astăzi, 07 februarie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul proiectului „Reducerea vulnerabilității la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetățenilor români aflați în țară și în afara granițelor țării.”

Activitățile s-au desfășurat în cadrul Liceul Tehnologic Înălțarea Domnului din municipiul Slobozia fiind prezentate elevilor situațiile și implicațiile traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă.

Proiectul are drept scop prevenirea traficului de persoane în vederea exploatării prin muncă a cetățenilor români, prin creșterea gradului de informare cu privire la riscurile și implicațiile asociate traficului.

Întrucât traficul de persoane reprezintă o încălcare gravă a drepturilor și libertăților omului, fiind una dintre infracțiunile cu cele mai grave consecințe în plan umanitar, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Ialomița s-au alăturat acestui demers, fiind desfășurate activități de informare cu caracter preventiv în beneficiul grupurilor țintă ale proiectului, respectiv întâlniri cu părinți, profesori și elevi din unități de învățământ, beneficiari ai centrelor de servicii sociale și membrii ai comunităților vulnerabile identificate în plan local, pentru promovarea mesajelor proiectului și conștientizarea asupra riscurilor victimizării prin traficul de persoane.

În cadrul activităților desfășurate până în prezent în municipiul Slobozia, polițiștii au prezentat informații cu privire la noțiunile legislative referitoare la drepturile pe care le au cetățenii, pedepsele pentru încălcarea acestor drepturi, măsurile de protecție care pot fi dispuse, serviciile de care pot beneficia victimele și instituțiile la care pot apela pentru a obține ajutor, fiind distribuite pliante și afișe cu recomandări utile atât pentru participanți, cât și pentru cei din anturajul lor.

La activitate au participat 55 de elevi ai claselor XI-a, a XII-a și 4 cadre didactice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*