Activități desfășurate de polițiști în sistem integrat pentru prevenirea migrației ilegale, la stația de taxare Fetești

Activități desfășurate în sistem integrat pentru prevenirea migrației ilegale, la stația de taxare Fetești. FOTO: IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul IPJ Ialomița, împreună cu polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A2 București – Constanța și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Fetești au desfășurat luni, 22 august, la stația de taxare Fetești de pe Autostrada A2, o acțiune, în sistem integrat, pentru prevenirea migrației ilegale, traficului de droguri, precum și a faptelor de contrabandă și evaziune fiscală.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, acțiunea desfășurată în intervalul orar 09.00 – 14.00 a vizat prevenirea migrației ilegale prin verificarea mijloacelor de transport care sunt pretabile de a ascunde și transporta persoane, în vederea identificării cetățenilor străini care încearcă să intre ilegal in România. De asemenea, s-a urmărit și prevenirea actelor de contrabandă cu alcool sau țigări și prevenirea traficului de droguri.

În cadrul acțiunii desfășurate, au fost instituite filtre rutiere la stația de taxare Fetești, la care a fost folosit și un câine polițist, fiind efectuate atât testări cu aparatul etilotest Drager cât și cu aparatul DrugTest.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și retrase două certificate de înmatriculare.

Acțiunea preventivă derulată în sistem integrat, vine să completeze și să întărească dispozitivul de supraveghere și control al frontierei de stat la granița cu Bulgaria.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*