Activități de prevenire desfășurate de polițiștii ialomițeni în rândul elevilor din comuna Sinești

Acțiune preventivă în rândul elevilor.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a absenteismului școlar, precum și de verificare a modului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2, la școala din localitatea Sinești.

Scopul activităților desfășurate a fost de a identifica elevii cu un comportament antisocial, respectarea regulilor de protecție în contextul stării actuale, precum și victimizarea prin intermediul internetului şi riscurile pe care le presupune expunerea pe reţelele de socializare.

În cadrul activităților de prevenire au fost instruiți 86 de elevi și 6 cadre didactice, cu privire la informarea şi conştientizarea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecinţelor ce decurg din săvârşirea de infracţiuni.

Asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în şcoli şi în zona unităţilor şcolare reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița, activitățile preventive fiind desfășurate de polițiști în unitățile de învățământ de pe raza județului pe toată perioada anului școlar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*