Acțiuni pentru prevenirea consumului de droguri și a infracțiunilor contra patrimoniului, desfășurate de polițiștii ialomițeni

Acțiuni pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat o activitate de prevenire în domeniul traficului și consumului de substanțe interzise în zona Pieței Agroalimentare din municipiul Slobozia. Totodată, au fost desfășurate activități de informare și conștientizare a populației pe linia prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Potrivit IPJ Ialomița, scopul acțiunii a fost creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor cu privire la riscurile și consecințele asociate traficului și consumului de substanțe interzise, cât și modalitățile de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului prin recomandări făcute populației pentru a nu fi victime ale furturilor, tâlhăriilor etc.

În cadrul activității s-au purtat discuții cu peste 70 de persoane despre riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, dar și consecințele sale: adoptarea unor comportamente distructive, alterarea relațiilor cu familia și prietenii, efecte nocive asupra sănătății etc., fiind transmise recomandări preventive.

Totodată, au fost adresate recomandări cu privire la anumite moduri de operare în cazul infracțiunii de furt din locuință și transmiterea de recomandări legate de protecția imobilului, atât în perioadele în care proprietarii lipsesc de acasă, cât și atunci când sunt la domiciliu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*