Acțiuni de verificare în context COVID-19, în tot județul Ialomița. Au fost aplicate sancțiuni de peste 10.000 de lei

Acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID 19, continuă. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni au desfășurat, în ultimele 24 de ore, 16 acțiuni punctuale, împreună cu jandarmi și polițiști locali continuând activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acțiunile s-au desfășurat atât în mediul rural cât și mediul urban, în zona piețelor, centrelor comerciale, gărilor și autogărilor și alte locații unde se produc aglomerări de persoane.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, în cadrul acțiunilor au fost verificate 731 de persoane aflate în carantină și 1025 de persoane aflate în izolare la adresele declarate Direcției de Sănătate Publică.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 128 de societăți comerciale, unde polițiștii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruit reprezentanții tuturor agenților comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

În urma abaterilor constatate, polițiștii ialomițeni au aplicat, conform Legii 55/2020, 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii și nerespectării interdicțiilor de liberă circulație.

Polițiștii ialomițeni vor continua acțiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*