Acțiuni de prevenire ale polițiștilor de la Transporturi

Acțiune de prevenire a polițiștilor de la Transporturi. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliție Transporturi Ialomița au organizat miercuri, 22 noiembrie, activități de prevenire a victimizării persoanelor, fie prin săvârșirea de infracțiuni, fie prin electrocutare sau alte accidente în zona gării din Slobozia și la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza din municipiul Slobozia.

Scopul activităților a constat în informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, interdicția prezenței persoanelor în gabaritul liniilor de cale ferată sau în zona de siguranță a căii ferate în alte condiții decât cele prevăzute de lege, precum și modul de urcare/coborâre din mijloacele de transport feroviar.

De asemenea, polițiștii au discutat atât cu elevii, cât și cu persoanele prezente în zona stației CFR despre cum pot fi prevenite infracțiunile contra persoanei și faptele cu violență.

Sfaturile polițiștilor

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite de polițiști. Astfel, când aşteptaţi trenul, autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, fiți vigilenți și atenţi faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră.

Poziţionaţi poşeta sau geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix al mijlocului de transport. Dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun. Când poziţia unui călător vă impune să vă îndepărtaţi de bagaje sau să vă schimbaţi poziţia, evitaţi-l și acordați atenție bunurilor dumneavoastră.

Nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor. Acesta este vulnerabil la urcarea şi coborârea din mijloacele de transport în comun. Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizate de către hoţi. Dacă transportaţi sume mari de bani, evitaţi deplasarea cu mijloacele de transport în comun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*