Acțiuni de control riguroase ale DSVSA Ialomița pentru siguranța alimentară: sancțiuni drastice și cantități semnificative de produse reținute

DSVSA Ialomița

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a desfășurat în primele șase luni ale acestui an ample acțiuni de control, cu rezultate remarcabile în asigurarea siguranței alimentare. Ca urmare a acestor acțiuni, o cantitate totală de 1.616,15 tone de cereale și derivate ale acestora a fost reținută din consumul uman și scop furajer. Motivul: rezultatele buletinelor de analiză au depășit limitele prevăzute de legislație.

Sancțiuni drastice au fost aplicate pentru operatorii economici ce nu au respectat regulile stricte de siguranță alimentară și bunele practici de igienă și producție. Astfel, 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 110.200 de lei, au fost impuse ca rezultat al deficiențelor constatate. În plus, în cazurile cele mai grave, o ordonanță de suspendare temporară a activității și două ordonanțe de interzicere a activității au fost emise.

Aceste măsuri de control au fost luate în urma a 1.142 de controale efectuate la operatorii economici din domeniul alimentelor de origine nonanimală. Aceste acțiuni au fost parte a Programului de supraveghere și control în domeniul siguranței alimentelor de origine nonanimală, demarat atât la nivel național, cât și ca răspuns la 16 notificări primite prin sistemele de alertare implementate la nivel european.

Pe lângă sancțiuni, cantități impresionante de produse au fost reținute pentru a preveni consumul lor. În plus, 2.584 de transporturi de produse alimentare, materii prime și produse procesate, provenite din activități de import și cu depozite de destinație în județul Ialomița, au fost supuse unor verificări riguroase pentru a asigura conformitatea cu legislația în vigoare.

Toate cele 258 de probe recoltate în cadrul acțiunilor de control au fost analizate în laboratoarele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentelor. Printre acestea, două probe au prezentat rezultate necorespunzătoare pentru conținutul de reziduuri de pesticide și contaminanți, iar măsuri legale au fost luate în consecință.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*