Acțiuni de control ale inspectorilor sanitar-veterinari ialomițeni în perioada sărbătorilor pascale

Acțiuni de control ale inspectorilor sanitar-veterinari ialomițeni în perioada sărbătorilor pascale. FOTO Pixabay

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, prin intermediul structurilor de control, a demarat controalele tematice specifice, pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure și pentru a preveni apariția de toxiinfecții alimentare.

Controalele urmăresc verificarea respectării condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din toate piețele agro-alimentare, abatoarele, unitățile de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum și din unitățile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, unități de tip hipermarket/ supermarket, magazine alimentare etc).

Pentru a facilita comunicarea cu cetățenii la sediile circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor oficiale din Slobozia, Fetești, Țăndărei și Urziceni se asigură permanența în zilele de sâmbătă și duminică, sunt afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor.

De asemenea, dorim să reamintim că este recomandat ca aprovizionarea cu carne de miel, ouă și alte produse alimentare care se consumă în mod tradițional în această perioadă, cum sunt: brânzeturile proaspete, cozonacii, prăjiturile, legumele de sezon etc. să fie achiziționate din spații amenajate, autorizate/ înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, aflate sub controlul personalului de specialitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*