Acțiuni ale polițiștilor rutieri pe linia verificării legalității transportului de persoane

Acțiuni ale polițiștilor rutieri pe linia verificării legalității transportului de persoane. FOTO: IPJ Ialomița

Poliţiştii rutieri ialomițeni au desfășurat luni, 10 octombrie, în intervalul orar 06.00 – 10.00, activități de verificare în trafic a autovehiculelor de transport persoane, cu precădere în zonele cu risc rutier ridicat.

Potrivit IPJ Ialomița, acțiunea a avut ca scop reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate, cu vinovăție, autovehiculele destinate transportului public de persoane, inclusiv cele destinate transportului de elevi, efectuate cu autovehicule având mai mult de nouă locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto.

De asemenea, polițiștii au verificat respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor şi existenţa verificării metrologice a aparaturii tahograf, legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizării, verificarea documentelor necesare și obligatorii a fi deținute la bordul autovehiculelor rutiere destinate transportului rutier de persoane – copii conforme, certificate de pregătire profesională etc, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie, cu opririle aferente, conform licențelor de traseu, respectarea capacităţii maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane, verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune, prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz.

Polițiștii au controlat peste 100 de vehicule și au aplicat 48 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, prevăzute de O.U.G. 195/2002, în valoare de 7.120 de lei.

A fost acordată o atenție sporita față de starea psiho-fizică a șoferilor și testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor auto.

Aceste acțiuni vor continua în scopul prevenirii și combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranța și legalitatea acestui tip de transport.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*