Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri ialomițeni pe linia transportului de persoane

Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri pe linia transportului de persoane. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii rutieri ialomițeni au desfășurat luni, 14 noiembrie, în intervalul orar 06.00 – 09.00, pe drumurile publice din județ, activități pentru verificarea modului în care se efectuează transporturile publice de persoane.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane, prin verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport și de conducătorul auto, verificarea respectării traseului și a graficului de circulație cu opririle aferente, respectarea capacității maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situațiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecției tehnice periodice a autovehiculului.

Polițiștii au testat cu aparatul etilotest toți conducătorii de autovehicule care efectuează acest gen de transport, în vederea identificării conducătorilor care au consumat băuturi alcoolice.

Astfel de activități vor continua pe tot parcursul zilei pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic și depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să păstreze permanent distanța de siguranță în mers, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*