Acțiune a polițiștilor ialomițeni de promovare a regulilor de circulație pentru copii

Acțiune de promovare a regulilor de circulație pentru copii. FOTO IPJ Ialomița

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița desfășoară permanent acțiuni informativ – preventive dedicate siguranței tinerilor. Marți, 15 iunie, peste 150 de elevi din comuna Gârbovi au învățat prin jocuri și concursuri regulile de circulație, în cadrul proiectului educativ „Micul Pieton”.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, în cursul zilei de marți, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Rutier precum și cei ai Postului de Poliție Gârbovi au luat locul cadrelor didactice și au predat elevilor noțiuni privind siguranța circulației pe drumurile publice, precum și asumarea cu responsabilitate și încredere a statutului de participant al traficului rutier.

Pornind de la premisa conform căreia componenta prevenirii, respectiv a informării joacă un rol important în formarea unor conduite responsabile încă de la cele mai fragede vârste, beneficiarii proiectului au fost peste 150 de elevi ai claselor I-VI din cadrul Școlii Gimnaziale Gârbovi.

Activitatea desfășurată a avut un impact pozitiv în rândul elevilor, polițiștii reușind să formeze acestora deprinderi conștiente de respectare și aplicare corectă a regulilor de circulație pe drumurile publice în diferite situații, în vederea prevenirii accidentelor.

Polițiștii ialomițeni vor continua până la sfârșitul anului școlar activitățile educativ-preventive pe teme de prevenire a faptelor antisociale, cunoașterea și respectarea legilor, conduita elevilor în mediul școlar și social, precum și siguranța circulației pe drumurile publice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Ialomița NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*