30 noiembrie – termen limită pentru depunerea formularului 398 “Declarație specială de TVA”

AJFP Ialomița.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor, persoane impozabile care sunt înregistrate în România pentru utilizarea regimului special pentru vânzarea la distanță de bunuri importate din teritorii terțe sau țări terțe, prevăzut la art. 3152 din Codul fiscal, că trebuie să depună, prin mijloace electronice, declarația specială de TVA pentru fiecare lună, indiferent dacă au fost sau nu efectuate vânzări la distanță de bunuri importate din teritorii terțe sau țări terțe în perioada fiscală de raportare,  potrivit modelului stabilit în anexa III din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2020/194  – formularul 398 “Declarație specială de TVA (VAT Return One Stop Shop)”.
Declarația specială de TVA se depune până la sfârșitul următoarei luni după încheierea perioadei fiscale acoperite de declarație.
Formularul 398, “Declarație specială de TVA (VAT Return One Stop Shop)”, se depune până la sfârșitul următoarei luni după încheierea perioadei fiscale acoperite de declarație, respectiv până joi 30 noiembrie 2023.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*