Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Slobozia

Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Slobozia. FOTO IJJ Ialomița

În fiecare an, pe 26 iunie se sărbătorește Ziua Drapelului Național al României.

Cu această ocazie, sâmbătă, 25 iunie, Drapelul Național, simbol suprem al identității și unității românești, a fost coborât de pe catarg și preluat de garda Drapelului în cadrul unui ceremonial militar. Acesta a fost depus la Catedrala Episcopală ”Înălțarea Domnului” din Slobozia, unde a fost sfințit.

Duminică, 26 iunie, a avut loc ceremonia de arborare a acestuia în Piața Revoluției din municipiul Slobozia. Activitatea a început cu rostirea alocuțiunii referitoare la Ziua Drapelului Național de către prefectul județului Ialomița, Constantin Marin. A urmat intonarea „Onorului la Drapel”, ceremonialul religios și înălțarea Drapelului de către jandarmii ialomițeni.

Omagierea Zilei Drapelului s-a încheiat cu sărutarea Drapelului de către oficialitățile prezente și defilarea Gărzii de Onoare formată din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*