Zeci de percheziții în București și opt județe, între care și Ialomița, pentru infracțiuni de contrafacere de marcă. UPDATE

Zeci de percheziții domiciliare, în Urziceni și Bărbulești. Foto cu rol ilustrativ

Procurori ai Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni și Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea efectuează joi, 22 aprilie, 51 de percheziții domiciliare în București și județele Ilfov, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Vrancea, Olt și Dolj, în mai multe dosare penale în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de contrafacere a unei mărci și punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și a infracțiunii de deținere, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate, peste limita unui kilogram tutun de fumat.

Sunt vizate locuințe ale suspecților, locuri de producție și depozitare și oficii poștale folosite de persoane ce produc și comercializează ilegal tutun de fumat, prin intermediul serviciilor poștale şi de curierat.

Totodată vor fi puse în aplicare 33 de mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi audiate în cursul zilei.

Acțiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, al Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 2, IJP Ialomița, IJP Vrancea, precum și al Inspectoratelor Județene de Poliție Olt, Dolj, Prahova și Buzău, al Institutului Național de Criminalistică și al unor formațiuni SAS.

UPDATE

Potrivit IPJ Ialomița, șapte percheziții domiciliare au fost efectuate, în acest dosar, de polițiștii ialomițeni sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni. Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au descins în două locații din comuna Coșereni, la o adresă din municipiul Urziceni, precum și în alte patru locații din București, Călărași și Ilfov, fiind efectuate percheziții atât la domiciliile unor persoane fizice cât și la oficii poștale.

În urma descinderilor, cinci persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Urziceni, pe bază de mandate de aducere, iar de la locațiile vizate au fost ridicate aproximativ 11 kilograme de tutun pregătite pentru livrare prin intermediul serviciilor poștale, 160 de recipiente pregătite pentru operațiuni de prelucrare, 750 de tuburi pentru confecționat țigarete, cântare, precum și documente și înscrisuri ce pot avea legătură cu comiterea faptelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*