Zeci de intervenții ale pompierilor ialomițeni în perioada minivacanței de Ziua Unirii Principatelor Române

Accident rutier, produs pe DN 2A, în localitatea Andrășești. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au asigurat, zilnic, în perioada 21-24 ianuarie, misiuni specifice de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență.

Astfel, potrivit ISU Ialomița, în cele patru zile, la nivel județean s-au înregistrat 87 de intervenții, dintre care o misiune pentru stingerea incendiilor, 79 de cazuri SMURD, trei accidente rutiere, trei misiuni de deblocare de ușă și o misiune de decontaminare de substanțe toxice/ periculoase.

Exemple:

  • În data de 22 ianuarie, două echipaje operative din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Bordușani, în care a fost implicat un autoturism, ce a intrat în coliziune cu un cap de pod. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportate la Spitalul Municipal Fetești. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
  • Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD au intervenit la un accident rutier, produs pe DN 2A, în localitatea Andrășești, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora au acționat și trei echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului au rezultat trei victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost evaluate și monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior o persoană a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, iar pentru două nu a fost necesar transportul la unitatea spitalicească. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.
  • De asemenea, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier produs pe DN2/E85, în municipiul Urziceni, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma coliziunii au rezultat două victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost evaluate și monitorizate de echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior nu a fost necesar transportul acestora la spital.  Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea părții carosabile.
  • O altă misiune care a necesitat efort complex din partea salvatorilor, a avut loc duminică, 22 ianuarie, în jurul orei 18.30, când Detașamentul de pompieri Urziceni a fost solicitat să intervină, pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu, izbucnit la locuința unui cetățean, din localitatea Alexeni. Pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregii locuințe. Pentru lichidarea incendiului, dar și pentru îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ două ore. Au ars: acoperișul construit din lemn și acoperit cu tablă, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, mobilier și articole de îmbrăcăminte din 5 camere și s-au deteriorat mai multe aparate electrocasnice. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unei persoane care a suferit un atac de panică, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.
  • În data de 23 ianuarie, în jurul orei 18:00, Detașamentul de pompieri Slobozia cu o autospecială CBRN a acționat la o intervenție de decontaminare a unei zone, în urma scurgerii unei cantități mici de mercur, provenită dintr-un termometru spart. Pe timpul intervenției nu au fost probleme.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*