Trei ordine de protecție provizorii, emise în 24 de ore de polițiștii ialomițeni

Accident rutier, cu doi adolescenți răniți, petrecut în localitatea ialomițeană Fierbinții de Jos

Polițiștii ialomițeni au emis, în ultimele 24 de ore, trei ordine de protecție provizorii, pe numele a trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 64 de ani.

Astfel, potrivit IPJ Ialomița, în primul caz, la data de 6 august, în jurul orei 18.30, Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie de 45 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de concubin. Polițiștii au stabilit că bărbatul de 46 de ani, din comuna Buiești, ar fi lovit-o pe femeie în zona feței pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, în timp ce se aflau la domiciliul acesteia din municipiul Slobozia.

Câteva ore mai târziu, polițiștii din cadrul Secției 2 de Poliție Rurală Grivița au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 30 de ani, din comuna Rovine, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 24 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit că între cei doi a izbucnit un conflict spontan în jurul orei 22.00, pe fondul geloziei și al consumului de băuturi alcoolice, în urma căruia bărbatul ar fi lovit-o și amenințat-o pe femeie, fapt repetat și în urmă că două zile.

Tot seara trecută, o femeie de 84 de ani din Slobozia a sesizat că fiul său, un bărbat de 64 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, ar fi lovit-o.

În toate cele trei cazuri polițiști au întocmit formularul pentru evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimelor, reieșind faptul că se impune emiterea unor ordine de protecție provizorii.

Pe numele bărbaților au fost emise ordine de protecție provizorii, pentru o perioadă de cinci zile, fiind de asemenea întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”.

Ordinul de protecție provizoriu este emis atunci când, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc. Conform acestuia, obligațiile și interdicțiile dispuse împotriva agresorilor prin ordinele de protecție provizorii devin obligatorii imediat după emiterea acestora, fără somație și fără trecerea vreunui termen.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*