Slobozia găzduiește săptămâna viitoare cea de-a cincea ediție a Festivalului Național de Folclor „Doina Bărăganului“

Casa de Cultură din Slobozia. FOTO Paul Alexe

În organizarea Consiliului Județean Ialomița, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Ialomița, Municipiului Slobozia și Direcției Educație, Cultură și Tineret Slobozia, la Slobozia se va desfășura, în perioada 15-16 septembrie, cea de-a cincea ediție a Festivalului Național de Folclor „Doina Bărăganului“.

„Acest eveniment artistic deosebit de important pentru viața culturală a județului Ialomița are drept scop descoperirea și promovarea celor mai valoroși interpreți de muzică populară, stimularea interesului publicului pentru receptarea creațiilor folclorice autentice, valorificarea comorilor cântecului și portului popular românesc și introducerea sa în circuitul valorilor spirituale”, au transmis reprezentanții CJCPCT Ialomița.

Programul ediției din acest an a festivalului este următorul:

Miercuri, 15 septembrie, ora 18.30

  • Concurs soliști vocali
  • Recitaluri: Ansamblul folcloric „Doina Bărăganului“ cu soliștii Ionuț Cocoș, Nicoleta Rădinciuc Vlad, Daniel Trifu. Invitat special: Gelu Voicu.

Joi, 16 septembrie, ora 18:30

  • Gala laureaților
  • Recitaluri: Ansamblul folcloric „Doina Bărăganului“; Invitați speciali: Nicolae Rotaru și Margareta Clipa.

Spectacolele vor avea loc la Casa Municipală de Cultură Slobozia. Accesul se va face cu respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului COVID-19. Invitații pentru acces în sală se vor găsi la sediul CJCPCT Ialomița și la Sala Casei Municipale de Cultură (Galax) începând de luni, 13 septembrie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*