Slobozia ar putea avea 2,3 km de piste de biciclete. Primarul Adrian Mocioniu a semnat contractul în valoare de 4 milioane lei

Trafic rutier în Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Trafic rutier în Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

Primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu a semnat contractul de finanțare a proiectului „Rețea integrată de piste de biciclete pentru facilitarea mobilității alternative nepoluante”, în valoare totală de 4.051.758,07 lei.

Pentru a încuraja mersul pe bicicletă, în vederea reducerii emisiilor de carbon, și pentru a asigura infrastructura necesară acestui mod de deplasare, proiectul propune realizarea unor piste de biciclete pe bulevardele Unirii și Cosminului, pe o lungime totală de 2.371 m, astfel:

  • Bulevardul Unirii – 1.535 m și Bulevardul Cosminului – 836 m (s-a considerat lungimea pistelor de biciclete de pe partea stângă a bulevardului)
  • Suprafață trotuare amenajate pe bulevardul Unirii – 7.202 m2
  • Suprafață trotuare amenajate pe bulevardul Cosminului – 1.750 m2
  • Suprafață rulouri de gazon o Bulevardul Unirii – 790 m2
  • Bulevardul Cosminului – 195 m2.

Rețeaua integrată de piste de biciclete pentru facilitarea mobilității alternative nepoluante este unul dintre obiectivele majore ale Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Slobozia.

Proiectul a fost depus pe Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării durabile, 4.1. Promovarea strategiilor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritoriu, în particular zone urbane, inclusiv promovarea planurilor sustenabile de mobilitate urbană și a unor măsuri relevante pentru atenuarea adaptărilor”, aferentă Programului Operațional Regional, 2014 -2020.

Durata estimată de finalizare a proiectului este de 12 luni după semnarea contractului de execuție, incluzând o lună pentru încheierea testărilor și recepția sistemului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*