Situația inspecțiilor fiscale și a sumelor stabilite suplimentar în luna august în județul Ialomița

Mai mulți bani. FOTO Adrian Boioglu
Mai mulți bani. FOTO Adrian Boioglu

Inspectorii Activității de Inspecție Fiscală din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița au efectuat, în luna august, controale la contribuabili persoane fizice și juridice.

În urma verificărilor, inspectorii AJFP Ialomița au înregistrat următoarele rezultate:

  • 32 inspecții fiscale efectuate (finalizate) – din care: 19 la contribuabili persoane juridice și 13 la contribuabili persoane fizice;
  • 16 controale (controale inopinate) – din care: 12 la contribuabili persoane juridice și 4 la contribuabili persoane fizice;
  • 1.901,21 mii lei obligații suplimentare stabilite – din care: 1.763,04 mii lei la contribuabili persoane juridice și 138,17 mii lei la contribuabili persoane fizice.

Din punct de vedere al ponderii impozitelor în totalul obligațiilor suplimentare stabilite, sumele din TVA dețin o pondere de 78,48 la sută, iar impozitul pe profit deține o pondere de 17,40 la sută.

Principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală în luna iulie:

  • controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili;
  • inspecții fiscale din proprie inițiativă efectuate la contribuabili persoane juridice și persoane fizice, care prezintă risc fiscal ridicat; pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili;
  • verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente;
  • inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*